Svenska Spel

Slovakisk stortalang klar för IK Oskarshamn

Publicerad: 2017-05-15 10:13

IK Oskarshamns lagbygge inför den kommande säsongen faller på plats mer och mer. Den senaste i raden att stärka upp truppen är unge backen Martin Fehérváry, som omnämns som en av Slovakiens absolut största talanger just nu.
– Jag känner mig redo för seniorhockeyn, säger Fehérváry.

Han omnämns som en av Slovakiens största talanger just nu. Han är född 1999 och fyller 18 år först i början av oktober. Men meritlistan kan göras lång, trots det. Han debuterade U18-landslaget redan som 15-åring säsongen 2014/2015. Sedan dess har han hunnit med en flytt till Malmö Redhawks i tre säsonger, två U18-VM, ett JVM och 13 SHL-matcher. Nu är backen Martin Fehérváry klar för IK Oskarshamn.
– Det känns jättespännande att få komma till Oskarshamn och till ett lag som tror mycket på mig. Jag känner mig redo för seniorhockeyn och både sportchefen och huvudtränaren tror mycket på mig, så detta kändes som ett perfekt steg, säger Martin Fehérváry.

Fehérváry är en fysiskt stark och skridskoskicklig back med en bra mognad i spelet, trots sin unga ålder. Och att det finns talang i honom råder det inget större tvivel om.
– Martin har sina uppsidor i det defensiva spelet. Han är en råtalang och både jag och Björn är övertygade om att han kan göra avtryck i HockeyAllsvenskan redan den kommande säsongen, säger sportchef Per Kenttä.

Att få chansen att ta sig in i seniorhockeyn var viktigt för 17-åringen. Det är där kan känner att han ska ta nästa steg i karriären. IK Oskarshamns huvudtränare Björn Hellkvist såg dessutom till att han blev Malmö Redhawks yngste SHL-spelaren någonsin med 16 år och tre månader när han A-lagsdebuterade i januari 2016.
– Det var en häftig upplevelse att få komma upp och känna på det så tidigt. Björn betydde mycket för mig den säsongen och jag är säker på att han kan hjälpa mig ytterligare de här två åren.

Kontraktet med Martin Fehérváry är skrivet på två år och Martin lånas in från Malmö Redhawks under den första säsongen.

Följ lagbygget för säsongen 2017/2018 här >>

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
MARTIN FEHERVARY

SUPPORTERSTÖDET

 

Copyright © 2015-2017 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB