Svenska Spel

Trepoängaren jagas när IKO besöker Tingsryd

Publicerad: 2018-02-13 17:44

Trots två upphämtade underlägen senast fick IK Oskarshamn endast med sig en poäng. Redan under onsdagskvällen får laget en ny chans att kassera in en trea och vända på poängtrenden när hockeybussen styr mot sydväst och Nelson Garden Arena för match mot Smålandskollegan Tingsryds AIF. 

Trepoängspåsen fortsätter att gapa tom trots att IK Oskarshamn hämtade upp både 0-1 och 1-3 mot Almtuna IS hemma i Be-Ge Hockey Center senast. Efter att förra spelomgången var avslutad stod IK Oskarshamn, Södertälje och MODO på samma poäng i kampen om nionde-, åttonde- och sjundeplatsen. Närmast väntar en bortamatch mot Smålandskollegan Tingsryds AIF som parkerar på en elfteplats i tabellen. Ett Tingsryd som IKO besegrade de två första mötena mellan lagen (3-1 hemma och 1-0 borta). I den senaste matchen drog Tingsryd längsta strået när man vann med 5-3 i Be-Ge Hockey Center. 

Det är ett Tingsryd som senast åkte på en 0-3-skalp hemma mot serieledande Timrå. Dessförinnan hade man plockat en poäng mot AIK på Hovet (1-2), men också plockat ner Södertälje med 5-1 hemma i Nelson Garden Arena. En titt i formtabellen de senaste tio omgångarna placerar Tingsryd på en jumboplats med 10 inspelade poäng mot IK Oskarshamns tolv. Matchandet för IK Oskarshamn den senaste tiden visat två övertidsförluster och en nollpoängare där Almtuna (3-4), Pantern (4-5) och Vita Hästen (1-3) har stått för motståndet.

Individuellt i Tingsryd hittas kanadensiske Mathieu Tousignant i poängligaledning med sina 24 poäng (13+11) på 44 matcher. Med lika många matcher finns bland annat också Kim Tallberg med 21 poäng  (13+8) som blev tvåmålskytt i 5-1-segern mot Södertälje för ett par omgångar sedan. I IK Oskarshamn är det fortfarande kometbacken Marcus Björk som är poängligaledare med sina 31 poäng (13+18, två assist senast) på 44 matcher. Hetaste poängplockaren är dock Robin Söderqvist med sex poäng (2+4) på de senaste tre matcherna.

Lagens specialteams är både jämna och ojämna. IKO placerar sig fortsatt femma i ligan i powerplay (numera 20,4%) mot Tingsryd som placerar sig sist med endast 11,5%. Över 44 matcher är det endast en mindre skillnad mellan lagen i numerära underlägen. Tingsryd reder ut 80% av sina lägen (9:a) jämfört med IKO 78,2% (11:a). I den senaste matchen släppte dock Tingsryd samtliga tre mål (0-3 mot Timrå) i boxplay.

I Oskarshamn blir det troligen ett liknande lag som senast, där det just nu inte är fastslaget något frånvaro eller några tillkommande spelare.

Hör huvudtränare Björn Hellkvists analys inför morgondagens match:

 

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
NÄSTA BORTAMATCH
Onsdag 14 februari 19:00
Nelson Garden Arena

Se matchen här

Följ dramatiken, se alla IKO:s matcher live på C More! Följ länken ovan så stödjer du samtidigt klubben.

NÄSTA HEMMAMATCH
Lördag 17 februari 15:15
Be-Ge Hockey Center
biljett

Tänk på att våra biljetter alltid är ca 15 % billigare i förköp. Ska hela familjen gå på hockey? Testa våra förmånliga familjebiljetter - läs mer HÄR.

 

Copyright © 2015-2018 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB