Nu börjar det på riktigt!

Publicerad: 2018-03-09 12:30

Grundserien avslutades med en sjundeplats för IK Oskarshamn, bara en poäng från femteplatsen som hade gett en extra hemmamatch i Slutspelsserien. Nu får IKO två hemmamatcher, först lördag kväll mot Södertälje och sedan i sista matchen nästa söndag mot Almtuna. Man börjar på noll poäng, tre efter ledande AIK. Matchens profil i premiärmatchen är #16 Arsi Piispanen med 31 poäng (13 mål) i grundserien som tvåa i interna poängligan.Södertälje fixade sin slutspelsplats i sista omgången genom vinst över Pantern men hade innan dess en tung period med bara en seger på de fyra matcherna innan. Senast lagen möttes, för två veckor sedan, lyste 6-0 till IKO på tavlan i Be-Ge Hockey Center efter fem mål i sista perioden. IKO avslutade serien starkt med poäng i åtta av de tio sista matcherna. varav sex segrar.

Södertälje saknar avstängda spelarna Jonas Liwing (ifjol i IKO) och Fredrik Weigel som gjort 32 poäng (5 mål) i grundserien. Spelar gör däremot Thomas Valkvae-Olsen som blev trea i skytteligan med 23 mål. I IKO är alla 23 spelarna tillgängliga vilket gör att det finns två extra forwards av vilka en inte får plats i truppen. Bra bredd i truppen således nu i den viktiga avslutningen av säsongen.

IKO slutade fyra i power play-ligan med 19 procent, två före SSK medan gästerna är klart bättre i box play, 83 jämfört med 78 procent.

Formkollen på slutspelslagen ger följande "tabell" i de fem sista omgångarna av grundserien:

Almtuna       10 poäng
Björklöven   10
Oskarshamn  8
Södertälje     6
AIK                5
Pantern         2


Poäng i inbördes möten mot övriga lag under grundserien:
AIK 11-1
Pantern 4-8
Björklöven 5-7
Södertälje 9-3
Almtuna 6-6

Detta blir fjärde säsongen av de sju senaste som IKO spelar i play off eller motsvarande. Placeringar i grundserien från och med 2011/12; 6, 7, 9, 11, 3, 9, 7.

Matchens profil #16 Arsi Piispanen finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han har speedat upp på slutet av grundserien och slutade tvåa i interna poängligan med 31 poäng (13 mål).

De övriga matcherna i första omgången är AIK-Almtuna och Björklöven-Pantern. AIK börjar på 3 poäng, Almtuna på 2 och Björklöven på 1 poäng. Omgång 5 och 6 har kastats om eftersom det blev kollision mellan AIK och Djurgården på Hovet. Detta innebär att IKO nu får tre raka bortamatcher för att sedan avsluta hemma mot Almtuna. Nästa vecka blir en lång road trip för laget. Laget åker redan på söndagen till Malmö, flyger vidare till Umeå och sedan till Stockholm. Efter matchen mot AIK på fredag blir det buss hem natten mot lördag innan den korta serien avslutas på söndagen.

- Det är den bästa lösningen för spelarna att spara energi på resandet, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. I stället för långa bussresor hem efter varje bortamatch får dom nu i lugn och ro ladda upp med korta restider och träning på plats och samtidigt vara tillsammans utanför isen i nästan en vecka.


Länk till spelschema med resultat#16 Arsi Piispanen presenteras av:Videointervjuer med Arsi Piispanen och Björn Hellkvist inför matchen:

 

 

 
Göran Svenson
IK Oskarshamn
goran@ikoskarshamn.se
NÄSTA HEMMAMATCH
Lördag 10 mars 18:00
Be-Ge Hockey Center

Tänk på att våra biljetter alltid är ca 15 % billigare i förköp. Ska hela familjen gå på hockey? Testa våra förmånliga familjebiljetter - läs mer HÄR.

Matchen presenteras av:

ARSI PIISPANEN
Arsi Piispanen
  • Född

    1985-07-23

  • Längd

    193 cm

  • Vikt

    87 kg

  • Profil »

slutspelsserien

Matcherna spelas i fem omgångar som en enkelserie. Lag 3, 4 och 5 i grundserien får 3, 2 respektive 1 poäng med sig in i Slutspelsserien och fördel av en exta hemmamatch.

IKO:s matcher:
Lördag 10/3 kl 18.00 Södertälje (h)
Måndag 12/3 kl 19.00 Pantern (b)
Onsdag 14/3 kl 19.00 Björklöven (b)
Fredag 16/3 kl 19.00 AIK (b)
Söndag 18/3 kl 15.00 Almtuna (h)

NÄSTA BORTAMATCH
Måndag 12 mars 19:00
Malmö Isstadion

Se matchen här

Följ dramatiken, se alla IKO:s matcher live på C More! Följ länken ovan så stödjer du samtidigt klubben.