Svenska Spel

Krigarinsats bärgade säsongens första trea

Publicerad: 2017-09-22 22:43

Det var inte snyggt, men det var ack så skönt. IK Oskarshamn åkte till Himmelstalundshallen i Norrköping på fredagskvällen för säsongens första bortamatch. Efter en svagare inledningen i matchen såg man till att gaska upp sig i period två och tre och tog med det även säsongens första trepoängare. 

Matchens inledande minuter inledde IK Oskarshamn piggt, innan Vita Hästen skulle ta över. När Tom Linder och Joakim Hagelin drog på sig utvisningar pekade oddsen mot ett inledande hemmamål. Istället skulle ett exemplariskt tre-mot-fem och bra målvaktsspel rädda gästerna. Aningen ologiskt gjorde IK matchens första mål när Marcus Sylvegård spelade fram Manuel Ågren som snyggt hängde 1-0. Med tio sekunder kvar kvitterade Hästarna.

– Vi gör det okej, men blir lite för passiva tidigt. Sedan drar ju såklart utvisningar en hel del energi ur oss, men kriget i boxplayspelet är fantastiskt. I slutet får vi det där målet från Ågren och även om det kommer lite ologiskt så är det helt perfekt för oss. Tyvärr släpper vi 1-1 istället för att hålla tätt, kommenterade Jens Gustafsson efter matchen.

Den andra ronden gick istället i IK-favör. När sedan Lucas Elvenes gjordes ner av Hästen-keepern Pontus Sjögren ställde man upp för matchens tredje powerplay. Och vilken läckerbit. Pucken gick väldigt fort från Roope Ranta till Arsi Piispanen och tvärs över till Manuel Ågren som kunde slå in matchens andra mål i öppen kasse. Med 30 sekunder kvar var även Lucas Elvenes nära ett mål efter en fin soloprestation.

– Tidigt mål från oss på ett vackert sätt där i powerplay. Vi kommer ut och spelar betydligt bättre än i första. Fortsatt lite utvisningar emot oss men vi skapar gott om chanser. Vi har egentligen bud på ytterligare något mål i andra perioden.

I den tredje av avslutande akten var återigen i powerplay som IK Oskarshamn skulle ta ledningen. Jonas Engström skickade en puck mot mål och framför kassen fanns Victor Löfstedt påpassligt och rakade in returen. Vita Hästen reducerade med drygt åtta minuter kvar av matchen, men närmare än så kom man aldrig. Efter visst Hästen-tryck drog man på sig en offensiv utvisning med 50 sekunder kvar. Då kunde IK Oskarshamn hålla undan.

– Drömstart i perioden med Löfstedts mål där. Tyvärr drar vi på oss lite utvisningar igen men gör det fortsatt väldigt bra i boxplay. De får en snöplig reducering i powerplay när Fehervary får ont efter skottäck och inte kan sätta press.

– Vi får göra mål idag och tar fortsatta kliv i utvecklingen. Vi är väldigt glada över poängen, men det är en riktig krigarseger idag. Vi har ett par delar i spelet där vi måste höja oss för att kunna vara riktigt nöjda med vårt spel, avslutar assisterande tränare Jens Gustafsson.


Highlights från matchen hittar du HÄR från och med kl 07:00 dagen efter matchen. 


HC Vita Hästen - IK Oskarshamn 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
16:00 0-1 Manuel Ågren (Marcus Sylvegård)
19:50 1-1 Richard Palmberg (Marcus Eriksson, Christian Kåsastul)
25:09 1-2 Manuel Ågren (Arsi Piispanen, Roope Ranta) PP
42:19 1-3 Victor Löfstedt (Jonas Engström) PP
51:32 2-3 Richard Palmberg (Victor Lindman) PP 

Skott: 34-28 (19-5, 6-12, 9-11)
Utvisningar: VH 7x2, IKO 8x2
Domare: Richard Magnusson
Publik: 2810

 
Viktor Ekström
IK Oskarshamn
MATCHEN
Fredag 22 september
NÄSTA HEMMAMATCH
Onsdag 27 september 19:00
Be-Ge Hockey Center
 biljett

Tänk på att våra biljetter alltid är ca 15 % billigare i förköp. Ska hela familjen gå på hockey? Testa våra förmånliga familjebiljetter - läs mer HÄR.

 

Copyright © 2015-2017 IK Oskarshamn

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB